Wat moet je allemaal weten om een boot te huren in Giethoorn?

Alles wat je moet weten om een boot te huren in Giethoorn

Giethoorn, bekend als het "Venetië van het Noorden", trekt jaarlijks bijna een miljoen bezoekers vanwege zijn schilderachtige grachten, charmante bruggetjes en idyllische waterwegen. Een van de beste manieren om dit betoverende dorp te verkennen, is uiteraard per boot. Of je nu kiest voor een elektrische fluisterboot of een ruime sloep, een dag op het water in Giethoorn belooft een onvergetelijk avontuur te worden.

Heb je een vaarbewijs nodig in Giethoorn?

Als u een boot wilt huren in Giethoorn, heeft u geen vaarbewijs nodig. 

Wat voor boten kun je huren in Giethoorn?

Giethoorn biedt een scala aan boten voor verhuur, geschikt voor verschillende groottes van gezelschappen. Gasten kunnen kiezen uit:

  • Elektrische fluisterboot (2 tot 6 personen): Ideaal voor kleine gezelschappen die op zoek zijn naar een intieme ervaring op het water. Perfect om Giethoorn mee te ontdekken. 

  • Elektrische sloep (2 tot 8 personen): Geschikt voor iets grotere groepen die samen willen genieten van de prachtige omgeving, maar wel lekker luxe willen zitten. De elektrische sloep is voorzien van een kussenset en is ruimer van opzet dan een fluisterboot.

  • Grote elektrische sloep (tot 12 personen): Voor grotere gezelschappen die comfortabel willen cruisen door de waterwegen van Giethoorn. Hiermee kun je ook wat makkelijker buiten Giethoorn varen. 

Hoeveel kost een boot huren in Giethoorn? 

De prijzen voor het huren van een boot variëren afhankelijk van het type en de duur van de verhuur. Gemiddeld liggen de prijzen als volgt:

  • Elektrische fluisterboot: €20 per uur, €80-120 per dag.

  • Elektrische sloep: €30 - € 45 per uur, €150 - € 220 per dag.

  • Grote elektrische sloep: €60 per uur, €400 per dag.

Direct een boot of sloep reserveren en / of prijzen inzien? Klik hier.

Hoe lang heb ik nodig om te varen in Giethoorn?

Er zijn verschillende routes mogelijk, afhankelijk van de beschikbare tijd. Een aanbevolen optie is om minimaal 2 uur te varen. Deze route omvat zowel het historische centrum als het prachtige natuurgebied, waardoor je het beste van beide werelden ervaart. Voor degenen die de hele dag de tijd hebben, zijn er routes tot wel 20 kilometer in de regio beschikbaar. Bij het huren van een boot krijgen gasten altijd een instructie en een routekaart mee.

Kun je overal parkeren in Giethoorn?

Giethoorn heeft voldoende parkeergelegenheid voor bezoekers, inclusief aangewezen terreinen die duidelijk zijn gemarkeerd. Bij het huren van een boot bij De Sloothaak kunnen gasten parkeren op P3 voor €4 per dag, op ongeveer 300 meter loopafstand.

Mag je een bootje aanleggen in het centrum van Giethoorn?

Hoewel niet overal zomaar aangelegd mag worden, zijn er genoeg mogelijkheden om aan te meren. Gasten kunnen bij verschillende horecagelegenheden informeren naar beschikbare aanlegplaatsen. Voor wie even wil relaxen of zwemmen, is aanmeren op het eilandje in het meer Bovenwijde een optie.

Kan je zomaar een bootje huren, reserveren en annuleren?

Op drukke dagen zijn boten vaak al gereserveerd, dus het is aan te raden om tijdig te reserveren. Elk verhuurbedrijf hanteert zijn eigen annuleringsvoorwaarden. Bij De Sloothaak is het mogelijk om kosteloos te annuleren, afhankelijk van de weersomstandigheden. Bij regen betaal je niets voor annulering. In geval van privéomstandigheden kunnen gasten wellicht op een later tijdstip terugkomen zonder annuleringskosten te betalen.

Met deze kennis op zak staat niets je meer in de weg om te genieten van een ontspannen dag op het water in het betoverende Giethoorn. Vaar veilig en geniet van het prachtige landschap dat dit unieke dorp te bieden heeft! Wilt u graag direct een boot reserveren? Klik dan hier! Of vul ons contactformulier in, wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Algemeen contactformulier